Het gratis toegankelijke Oude IJsselstreek Muziekfestival viert dit jaar haar 2e lustrum op 17, 18 en 19 juni 2016 in de SSP-hal op het Dru-industriepark te Ulft. In 2007 werd op initiatief van Harmonie Ulft het 1e festival gehouden in het Openluchttheater Engbergen waaraan toen uitsluitend harmonie├źn/ fanfares en brassbands deelnamen.

Daarna werden de deelnemers uitgebreid met een akkordeonvereniging, (pop)koren, schutterijen en speciale gasten waaronder de Keerls, Boh Foi Toch, the Dance Classic Disco show, Branko Galoic en the John Mayer tributeband.Ieder jaar werd op zondagmorgen een katholieke mis gehouden maar is de laatste jaren op veler verzoek veranderd in een oecumenische kerkdienst.

Vele verenigingen werkten al belangeloos mee aan dit unieke festival. Alle deelnemers zijn afkomstig uit de gemeente Oude IJsselstreek, die het muzikaalst is van de Achterhoek. Ook vele speciale samenwerkingen tussen de diverse verenigingen uit verschillende dorpen en stad zijn op dit festival te zien en te horen geweest. Omdat het slechte weer steeds vaker roet in het eten gooide was de organisatie gedwongen om het prachtige Openluchttheater Engbergen om te ruilen voor de SSP-hal, die geheel wordt omgebouwd tot een schitterend theater.

Dit jaar heeft de organisatie een keuze moeten maken uit de deelnemers. Het is helaas niet mogelijk om alle verenigingen voor dit jubileumjaar uit te nodigen. Daarom zijn de verenigingen uitgenodigd die alle 9 voorgaande festivals hebben deelgenomen en zij die nog niet eerder hebben meegedaan.

10e Oude IJsselstreek Muziekfestival met speciale gasten.
Getagd op: