Het programma van 2017

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017 tijdens de elfde editie van het Oude IJsselstreek Muziekfestival kunt u genieten van een spetterend muzikaal programma door harmonieën, fanfares, koren, een symfonieorkest en gerenommeerde schutterijen uit de regio.

Vrijdag 16 juni

Aanvang 

Einde 

18:45 

-

19:15 

Dameskoor Ladies Selection

bestaat sinds 11 september 1990. Het koor bestaat uit een twintigtal dames in diverse leeftijden. Sinds de oprichting in 1990 hebben we verschillende dirigenten gehad die elk een eigen stempel op het muzikale geluid drukten. Toch hebben de Ladies een eigen sound en een breed repertoire, dat varieert van evergreens tot hedendaagse popmuziek. De sfeer in het koor is enthousiast, gezellig en ontspannen en dat willen we ook uitstralen naar ons publiek.

19:35 

-

20:05 

Schuttersgilde Sint Hubertus

opgericht in 1920, bestaat uit 4 afdelingen, de schutters, vendeliers, marketentsters en de drumfanfare. De thuishaven van het Gilde is ons eigen verenigingsgebouw, achter het Klooster, aan de FB Deurvorststraat in Ulft. Wij zijn erg actief in de Ulftse gemeenschap, onder andere met het organiseren van de Palmpaasoptocht, de viering van Koninginnedag in Ulft Centrum en het lunapark tijdens de kermis op het Kennedyplein. Ook bezoeken we regelmatig concoursen en brengen we serenades.

20:25 

-

20:55 

Inspiration Ulft

koor uit Ulft met 19 enthousiaste leden en een even enthousiaste dirigent. Wij verlenen medewerking aan con­certen/festivals en wij verzorgen af en toe de muzikale omlijsting tijdens kerkdiensten. Ook zingen wij tijdens huwelijksmissen, uitvaartdiensten en doopvieringen. Ons repertoire bestaat onder andere uit moderne popsongs, liedjes uit musicals en geestelijke liederen.

21:15 

-

21:55 

Fanfare Kunst Na Arbeid 

is opgericht op 15 augustus 1919 door pastoor Jan Wijtze de Vries en 12 parochianen van de in 1914 opgerichte St Antoniusparochtie in Ulft. Pastoor de Vries vond het nodig dat in een nieuwe parochie ook muziek gemaakt kon worden om zowel kerkelijke als wereldse feesten luister bij te zetten. Hij betaalde met eigen geld de instrumenten. Opmerkelijk is dat de fanfare geen heiligennaam meekreeg zoals dat van Antonius. Er werd meer gekeken naar het karakter van de samenstelling van de fanfare. De leden waren bijna allemaal arbeiders. Ook pastoor de Vries was sterk voor de arbeiders en de fanfare kreeg een “rode” naam mee: Kunst Na Arbeid.

22:10 

-

23:40 

Blaaskapel de Optimisten

is in 1974 opgericht op initiatief van een aantal leden van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek. Sinds die tijd maakt de kapel dan ook deel uit van deze harmonie.
In de beginjaren werd er hoofdzakelijk böhmische blaasmuziek in de stijl van Ernst Mosch ten gehore gebracht. Geïnspireerd door optredens van blaaskapellen uit Tsjechië zoals Moravanka en Mistrinanka begin jaren tachtig, begonnen de Optimisten met het spelen van origineel Tsjechische blaasmuziek.

Zaterdag 17 juni

Aanvang 

Einde 

20:00 

-

 Het “Dank U Wel”-concert in het kader van het 60-jarig jubileum van Ulfts Mannenkoor. Dat doet het koor samen met het Oost Gelders Symfonie Orkest en een aantal solisten

Ulfts Mannenkoor

opgericht in 1957, is een begrip. Niet alleen in Ulft en de Achterhoek, ook landelijk en internationaal zijn de kwaliteiten van het koor doorgedrongen. De feiten spreken voor zich: Professionele zangers als Lee Towers en Ernst Daniël Smid traden met dit koor op, evenals de popgroep Normaal. In 2003 traden duizend zangers op in de fameuze Royal Albert Hall in Londen. Enige Nederlandse deelname: Het Ulfts Mannenkoor. Het koor maakte vele concertreizen. Naar Slovenië, Engeland, Duitsland, Hongarije, Tsjechië en Spanje.

Oostgelders symfonie orkest

orkest waar de liefde voor muziek en een goede sfeer voorop staan. We zijn een ambitieus orkest en onder de inspirerende leiding van onze dirigent Alexander Geluk leggen we de lat steeds weer een stukje hoger voor onszelf. We werken hard om zo mooi mogelijke concerten te kunnen geven en genieten vooral van het samen muziek maken. Onze leden zijn (aankomende) conservatoriumstudenten, beroepsmusici en gevorderde amateurs van alle leeftijden.

Zondag 18 juni

Aanvang 

Einde 

10:00 

-

11:15 

Oecumenische kerkdienst begeleid door Harmonie Ulft

11:35 

-

12:05 

Harmonie Ulft

komt uit Ulft in de Achterhoek. De vereniging heeft op dit moment ongeveer 90 leden en bestaat uit 3 orkersten: Het harmonieorkest (A-orkest), bestaande uit ongeveer 55 leden. De dirigent is Henk-Jan Heijnen. Tijdens concoursen van KNFM, de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen komt de Harmonie uit in de Derde Divisie. Het B-orkest voor gevorderde leerlingen onder leiding van Boris Jansen.Het C-orkest voor beginners onder leiding van Hans Roerdinkholder.

12:30 

-

13:00 

Schuttersgilde St. Joris

opgericht op 4 oktober 1945 met het doel: “het bevorderen van de schutterssport, het ontwikkelen, handhaven en tot bloei brengen van aloude tradities en andere activiteiten als kermis”, heeft St. Joris zich in al die daarop volgende jaren bewezen als een hechte vereniging waar TROUW, BROEDERSCHAP EN DIENSTBAARHEID samen hand in hand gaan.
Het Schuttersgilde St. Joris heeft een rijke historie, die terug gaat tot begin van de vorige eeuw. En ook tegenwoordig speelt het Schuttersgilde een belangrijke rol in het sociale leven van Ulft met ondermeer het korps, de carnavalsverening, de schietclub, kaartclub en vele andere activiteiten.

13:25 

-

14:10 

Jubal Varseveld

Chr. Muziekvereniging ‘Jubal’ is in 1943 ontstaat uit een fusie tussen twee Christelijke muziekverenigingen, namelijk ‘Excelsior’ en ‘Varssevelds Harmonie’.

14:35 

-

15:05 

Popkoor 4You

Wij zijn een enthousiast koor bestaande uit 25 vrouwen en 5 mannen. We zingen popnummers in een eigen jasje, meerstemmig, modern repertoire en met band. Onze doelen zijn plezier, kwaliteit, meerstemmige samenzang, jaarlijks concert en divers repertoire onder de knie krijgen! Dit alles onder begeleiding van onze enthousiaste dirigent Dennis Weelink.
We zingen onder andere nummers van Caro Emerald, Scissor Sisters, John Legend, Adele, Ed Sheeran en Anouk.

15:30 

-

16:15 

Gendringse Orkest Vereniging (GOV)

is opgericht in 1900 en vierde in 2015 haar 115-jarig jubileum. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest (A-orkest), 3 leerlingenorkesten (B, C+ en C orkest) en de jeugdopleiding Muziek Maak Je Zelf. Naast het geven van concerten vindt u ons ook op straat waar we onze medewerking verlenen aan o.a. Palmpasen, Koningsdag, Dodenherdenking, Gendringse Kermis, Sinterklaas, etc. Om ons muzikale niveau vast te houden gaan we regelmatig naar concoursen van de KNMO. We komen uit in de derde divisie.